Wat is een visuele lasinspectie?

21/04/2022

In de metaalverwerkende industrie is de kwaliteit van een lasnaad van groot belang. Daarom worden regelmatig controles uitgevoerd om lasonvolkomenheden te detecteren, zodat ze in een vroeg stadium worden opgelost. Hiervoor zijn er verschillende inspectietechnieken.
Mogelijke oppervlaktebehandelingen voor staal

21/04/2022

Er zijn verschillende oppervlaktebehandelingen voor staal mogelijk. Deze behandelingen hebben als doel het metaal beschermen (bv. tegen oxidatie), te verfraaien (bv. kleuren) of nieuwe eigenschappen te geven (bv. krasbestendigheid verbeteren).
Hoe werkt waterstraalsnijden?

21/04/2022

Autogeen-, plasma- en lasersnijden zijn technieken om metaal te snijden. Maar ze hebben allemaal een nadeel: het materiaal wordt verwarmd. Hierdoor kunnen veranderingen optreden in de samenstelling, vorm en kleur. Waterstraalsnijden heeft dit probleem niet.
Welke draaibank kiezen?

21/04/2022

Bij De Tollenaere presenteren we onze klanten graag een ruim assortiment aan metaalbewerkingsmachines, omdat iedereen andere noden heeft. Deze grote keuze kan soms intimiderend zijn. Want welke machine moet je nu kiezen? Voor draaibanken zijn er enkele zaken om rekening mee te houden.
Thermisch vs. elektrolytisch verzinken

01/06/2022

Verzinken is een oppervlaktebehandeling voor staal om het materiaal te beschermen tegen corrosie. Er zijn verschillende manieren om staal te verzinken, waaronder een thermische en elektrolytische methode. Wij nemen een kijkje naar de verschillen tussen beide procedés.
Snijsnelheid staal

01/06/2022

De snijsnelheid voor staal is belangrijker dan je denkt. Ga je te snel, dan wordt de snijkop te heet en verbrandt hij. Bij een te lage snelheid krijg je geen mooie snede en wordt het oppervlak ruw. Kortom: voor een perfect eindresultaat moet je de juiste snijsnelheid instellen. Hoe je die vindt, lees je in dit artikel.
Laskanten aanbrengen

01/06/2022

Een belangrijke voorbereiding voor laswerken is het aanbrengen van laskanten. Het gesneden materiaal wordt dan voorzien van een of meerdere schuine kanten om een sterke verbinding te bekomen.
Voorboordiameters: op welke maat voorboren?

01/06/2022

Bij het vervaardigen van een binnenschroefdraad is de keuze van de voorboordiameter van groot belang. Is het gat te klein, dan bestaat er een kans op beschadigingen aan de tap of draadfrees. Is het gat te groot, dan zal de schroefdraad niet voldoen aan de normen.
Plasmasnijden en de verbeterde snedekwaliteit

05/09/2022

Plasmasnijden heeft de laatste jaren een kwalitatieve evolutie ondergaan. In dit artikel werpen we een blik op deze evolutie om uiteindelijk een accuraat beeld te geven van waar we vandaag staan. En dat blijkt heel dicht bij de laser te zijn …
Vrijbuigen, de voor- en nadelen

05/09/2022

Er zijn verschillende methoden om materialen te buigen. Vrijbuigen is er een van. Wat de technische aspecten, voordelen en nadelen van deze buigmethode zijn, lees je in dit artikel.
Strijkbuigen, de voor- en nadelen

05/09/2022

Het strijkbuigen is een veelgebruikte methode om materialen te buigen. Maar wat is dat nu precies? En wat zijn de voordelen en nadelen? Je leest er alles over in dit artikel.
Zwenkbuigen, de voor- en nadelen

05/09/2022

Een veelgebruikte methode om materialen vorm te geven, is het zwenkbuigen. Wat deze buigmethode precies inhoudt en wat de voor- en nadelen zijn, lees je in deze blog.

Begeleiding op maat?

Kom naar onze showroom,
bekijk het volledige aanbod en test zelf!

Of bel ons op +31 (0)30/637.82.44

In de kijker

BODOR BUIZENLASER K SERIE

 

 

✔ Snijdt metaalplaten tot 20mm
✔ gebruiksvriendelijke programmatie

Bestseller
✔ Hoogtechnologisch model
✔ Snijdt metaal, plastics en composieten
✔ 3D snijden
✔ Halfautomatische bediening
✔ Linkse & rechtse zaaghoek
✔ Zwaardere machine